Ebola DR Congo 2019

Lions Katastrofehjælp støtter Læger uden Grænsers akutte arbejde med ebola-udbruddet i DR Congo med 200.000 kr. , meddeler Fransk Stjerne, formand for Lions Katastrofehjælp.

Ebola har nu hærget DR Congo i mere end et år. Flere end 2.000 mennesker har mistet livet. Antallet af bekræftede ebola-smittede er nu over 3.000, og det gør det til det største udbrud i landets historie.

Læger uden Grænser arbejder hårdt i samarbejde med de congolesiske sundhedsmyndigheder og andre organisationer på at få udbruddet under kontrol, men organisationen kan ikke gøre det alene. Derfor er støtten fra Lions Katastrofehjælp af stor betydning for at hjælpe med at få standset spredningen af ebola virussen og redde mange menneskeliv.

”Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at Lions Katastrofehjælp har valgt at støtte det akutte arbejde, som foregår lige nu i DR Congo, hvor udbruddet af ebola stadig raser. Gennem donationen på 200.000 kroner kan vi sammen være med til at hjælpe de mange mennesker, der er ramt af udbruddet eller lever i frygt for at blive ramt,” siger Læger uden Grænsers direktør Jesper Brix.

Pengene er øremærket til Læger uden Grænsers akutte indsats i Beni, DR Congo og vil blandt andet gå til isolations-afdelinger i lokale sundhedscentre til patienter med ebola-symptomer og til vaccination mod ebola-virus. Det vil have stor betydning for den målrettede indsats for at få ebola udbruddet under kontrol.