Jubilæumsaktiviteterne

Nyt om jubilæumsaktiviteterne

Lions Danmarks projekt for madindsamling 3. december 2016

Indkøbsvogn - læg en ekstra vare i din kurvGavmilde kunder

Flere Lions klubber samlede
madvarer ind til deres lokale institutioner.

Solen skinnede, og Lions kundevogne blev fyldt til randen. Ved indgangen til det lokale supermarked mødte kunderne en indkøbsvogn og et par Lionsmedlemmer, der opfordrede dem til at lægge en ekstra vare i kurven, når de handlede ind.

Det var der rigtig mange, der tog positivt imod: Smør, pasta, melis, kaffe, kødvarer, juleappelsiner og meget mere. Hurtigt blev den første vogn toppet op, og der blev uddelt mange roser. Enkelt havde endda købt så mange varer, at de fyldte en hel bærepose, som de tømte ud i vognen.

• "Et rigtig godt initiativ, hvor man selv kan bestemme, hvad man vil give, og hvor man straks kan se resultatet af ens støtte," udtalte rigtig mange, når de lagde den ekstra vare i indsamlingsvognen.
  • "Lions skal have stor ros for initiativet."

En fyldt vogn indholder typisk varer for 4-6.000 kr. - en rigtig stor hjælp til de betænkte institutioner eller julehjælpskurve. På takkefolderen skrev vi: Tak for madgaven - den gør gavn. Det må siges at være opfyldt til fulde.

Tak for mad gaven - den gør gavn

Brilleindsamling hos ThieleBrilleindsamling i Thiele butikker
- også en 100 års jubilæumsaktivitet

Lions Danmark har indgået en aftale med Thiele butikker landet over om at modtage brugte briller. Brillerne lægges i det flotte indsamlingsrør, som står i de fleste Thiele butikker. Næste gang du kommer forbi Thiele, afleverer du blot brillerne.

Lions og Thiele får senere brillerne målt op og sender dem til bl.a. afrikanske lande, hvor der er stærkt brug for synshjælp.

Efter EU-valget sidste år afleverede Lions godt 13.500 indsamlede par briller.

Faklen tændesLions klubber fejrer 100 år

- med den flotte Lions fakkel

Den 7. juni 1917 er den officielle stiftelsesdag for Lions Internationale organisation. Det fejres i Lions klubber verden over. Også i Danmark.

Mange Lions planlægger events, hvor deres klub og by får Lions jubilæumsfakkel på besøg. Faklen er netop på rundtur i Grønland, medio november sendes den til Færøerne, og primo februar kommer den med færge til Hirtshals, hvor et større velkomstarrangement er i støbeskeen. Herfra begynder faklens sin turné til mange Lionsklubber over hele landet.

På stiftelsesdagen kommer den forbi Lions Danmarks jubilæumsreception på Københavns Rådhus, hvor årets Lions Pris også uddeles. Efter rundtur i København vises den på Lions Danmarks årsmøde d. 10. juni.

Helen KellerHelen Keller filmen

Den Oscarbelønnede film 'Helen Keller The Miraclce Worker' er netop blevet vist i Cinemateket i København for bl.a. 60 fremmødte Lionsmedlemmer.  Alle var enige om, at selv om filmen er fra 1962, var det en stor oplevelse. Den er stadig vedkommende og brandaktuel. Som en af deltagerne udtrykte det: Jeg giver den 6 stjerner!

Lions100aars Udvalget arbejder nu på at få filmen vist et par andre steder i landet.

>> Helen Keller - Her Amazing story
Se historien her på YouTube