Lions kollegiet

Lions Kollegiet

Institutionen blev bygget i 1972. I 1980 gik Lions ind i projektet.
Dengang var navnet Lions Park Hammershøj, det blev senere ændret til Lions-Kollegiet og målrettet til at genoptræne yngre fysisk handicappede for udslusning til friere boformer.
Lions-Kollegiet på Tuborgvej i København rummer i dag 70 boliger, 15 dagpladser og et sandt udbud af aktiviteter, samvær, fysisk træning og undervisning.
Lions-Kollegiet er et tilbud til unge med fysiske handicaps.
Der optages beboere i alderen 18-45 år fra hele landet, inkl. Grønland og Færøerne. Den daglige drift sker på en overenskomst med Københavns Kommune.

Fugl Føniks viste sig i Ægypten hvert 500. år. Når den følte døden nærme sig, byggede den en rede, hvori den brændte sig op, men den genopstod af asken som en ny fugl.
Lions Kollegiet udskrev i 1991 en konkurrence om et nyt banner. Der indkom 2 beboerforslag, der begge byggede på legenden om fugl Føniks.
Fugl Føniks er oprindeligt afbildet som en ægyptisk fiskehejre, der bærer guden Osiris´s krone.

Der findes imidlertid mange forskellige afbildninger af Fugl Føniks. Motivet til Fugl Føniks i Lions Kollegiets banner er hentet fra en vignet i en romersk bog fra 1494.
Da det nye banner var færdigt, blev Fugl Føniks Lions Kollegiets symbol på de mål og det arbejde Lions Kollegiet har og udfører:
- at genrejse vore handicappede medborgere til en fornyet livskvalitet.

>> Læs mere om Kollegiet her