30/07-2017

100.000 til Tsunami ofrene i Grønland

Lions Katastrofehjælp bevilger 100.000 til de berørte efter tsunamien i Grønland

Et jordskælv med en styrke på cirka 4,0 på richterskalaen ramte den 16. juni Grønland 30 kilometer nord for bygderne Nuugaatsiaq og Illorsouit.
Jordskælvet udløste en tsunami der oversvømmede området og skabte store ødelæggelser.
Det er efterfølgende besluttet ikke at genopbygge bygderne, men derimod finde alternative løsninger på genhusning samt at sikre at de både og fangstudstyr, der er gået tabt, bliver erstattet. Det grønlandske hjemmestyre har påtaget sig denne opgave og der er givet donationer fra forskellig side.
Desuden er der behov for en social indsats idet mange lever under kummerlige forhold der påvirker dem psykisk og derfor også har behov for hjælp på forskellig vis. Der arbejdes med et projekt hvor der kan skabes lidt adspredelse i hverdagen. Til dette projekt yder Lions Katastrofehjælp 100.000 kr.
Hjælpen koordineres gennem ”Danske Lions Klubbers Grønlandsudvalg” der via sit netværk har gode kontakter til såvel det offentlige samt de lokale Lions klubber i Grønland.

Steen Rummenhoff,                                   Lions Katastrofehjælp