18/01-2018

Brilleindsamling slog rekord

Brilleindsamling ved valget slog alletiders rekord

Lions indsamlede 55.000 par brugte briller, svarende til indbyggertallet i Vejle

Danske Lions klubber havde en forrygende brilleindsamling ved kommunal- og regionsvalget i november 2017. Efter optælling kan vi med glæde konstatere, at der lagt over 55.000 par briller i indsamlingsboksene på valgstederne. Et resultat som alle, der afleverede brugte briller, kan være yderst stolte af.

Nu renses og opmåles de mange briller samt pakkes i plastposer, så de er klar til udlevering i Afrika. Her vil Lions fagfolk eller samarbejdspartnere uddele brillerne til mennesker, der har brug for briller med de netop opmålte styrker. Som en sidebemærkning sendte Lions lige før jul en hel palle briller til Indien.

"Det er dejligt at opleve en sådan opbakning til vores brilleindsamling," siger Jette Søndergaard, Lions Aars Aarstidernes Kvinder. "Vi har aldrig ramt så højt et tal ved en valghandling før. Derfor skal der lyde en stor tak til alle de vælgere, som afleverede deres brugte briller - ofte flere par".  På et valgsted i det jyske kom allerførste vælger og afleverede en plastpose med flere par briller, og mange indsamlingsbokse blev tømt flere gange i løbet af valgdagen.

Lions har siden starten for over 100 år siden været de blindes riddere. Tænk blot på den hvide stok, uddannelse af førerhunde, mobile øjenklinikker i 3. verdens lande, hornhindebank - alle indsatser som Lions har været hovedmedvirkende til.

Da omkring to tredjedele af danskerne bruger briller, ofte med en levetid på under 4 år, vil der også være briller at indsamle ved de kommende valg.

"Næste valg må dog gerne vente lidt, da vi lige skal have klargjort og uddelt de 55.000 par briller, men skulle Statsministeren udskrive valg i utide, så er vi i Lions klar i løbet af få dage, og vi er i hvert fald klar til EU-valget i juni 2019", slutter en travl Jette Søndergaard, der allerede er i gang med Lions næste projekt: Lions Mæslinge kampagne i uge 5.

Se mere på lions.dk eller kontakt Jette Søndergaard på mobil 51360167 eller aktd.md@lions.dk.

Brugte briller vinder valget

Over 20.000 par briller kom ind ved Lions brilleindsamling

Før valgdagen opfordrede Lions klubber landet over vælgerne til at aflevere deres brugte briller til Afrika. Det budskab gik rent ind, specielt efter et TV2 nyhedsindslag, Selv på valgsteder, hvor Lions ikke samlede ind, enten fordi der var afslag fra kommunalbestyrelsen eller fordi den lokale klub ikke havde mulighed for at deltage, blev der samlet ind. Der blev fundet en papkasse frem, og mange steder blev den fyldt, inden valget var omme.
På et valgsted i det jyske kom allerførste vælger og afleverede en plastpose med flere par briller. Senere på formiddagen kom en ældre vælger hen til valgbestyrelsen og spurgte, om han måtte låne et par briller. Han havde glemt sine egne, så han kunne ikke læse navnene på stemmesedlen!

Succes forpligter
De mange briller skal nu renses, opmåles og pakkes i plastposer, så de er klar til udlevering i Afrika. Her vil Lions fagfolk eller samarbejdspartnere uddele brillerne til brugere, der har brug for briller med de opmålte styrker. Som en sidebemærkning har Lions netop sendt en hel palle briller til Indien.
"Det er dejligt at opleve en sådan opbakning til vores brilleindsamling," siger Jimmy Nonbo, guvernørrådsformand i Lions Danmark. "Lions har siden starten for 100 år siden været de blindes riddere. Tænk blot på den hvide stok, uddannelse af førerhunde, mobile øjenklinikker i 3. verdens lande, hornhindebank - alle indsatser som Lions har været hovedmedvirkende til."

"Danskerne stemte sandelig med brillerne, som vi nu skal til at optælle nøjagtigt. Og med mine egne to par briller, som jeg afleverede, kommer vi garanteret højere op", slutter Jimmy Nonbo med et tilfreds glimt i øjnene.
Yderliger oplysninger få hos Jimmy Nonbo på  30 11 28 87 eller grf.md@lions.dk