Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyhed

04/12-2017

Brugte briller vandt valget


Brugte briller vinder valget

Over 20.000 par briller kom ind ved Lions brilleindsamling

Før valgdagen opfordrede Lions klubber landet over vælgerne til at aflevere deres brugte briller til Afrika. Det budskab gik rent ind, specielt efter et TV2 nyhedsindslag, Selv på valgsteder, hvor Lions ikke samlede ind, enten fordi der var afslag fra kommunalbestyrelsen eller fordi den lokale klub ikke havde mulighed for at deltage, blev der samlet ind. Der blev fundet en papkasse frem, og mange steder blev den fyldt, inden valget var omme.
På et valgsted i det jyske kom allerførste vælger og afleverede en plastpose med flere par briller. Senere på formiddagen kom en ældre vælger hen til valgbestyrelsen og spurgte, om han måtte låne et par briller. Han havde glemt sine egne, så han kunne ikke læse navnene på stemmesedlen!

Succes forpligter
De mange briller skal nu renses, opmåles og pakkes i plastposer, så de er klar til udlevering i Afrika. Her vil Lions fagfolk eller samarbejdspartnere uddele brillerne til brugere, der har brug for briller med de opmålte styrker. Som en sidebemærkning har Lions netop sendt en hel palle briller til Indien.
"Det er dejligt at opleve en sådan opbakning til vores brilleindsamling," siger Jimmy Nonbo, guvernørrådsformand i Lions Danmark. "Lions har siden starten for 100 år siden været de blindes riddere. Tænk blot på den hvide stok, uddannelse af førerhunde, mobile øjenklinikker i 3. verdens lande, hornhindebank - alle indsatser som Lions har været hovedmedvirkende til."

"Danskerne stemte sandelig med brillerne, som vi nu skal til at optælle nøjagtigt. Og med mine egne to par briller, som jeg afleverede, kommer vi garanteret højere op", slutter Jimmy Nonbo med et tilfreds glimt i øjnene.
Yderliger oplysninger få hos Jimmy Nonbo på  30 11 28 87 eller grf.md@lions.dkFølg Lions