Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyhed

24/01-2018

Josefine tegner freden og vinder


Josefine 5a tegner freden - og vinder

Josefine Monrad, 5.a på Rønbækskolen har tegnet vinderplakaten i Lions fredsplakat konkurrence.  Derfor modtog en meget overrasket Josefine i dag en check på 500 kr. af Lions Danmark samt en check på 1000 kr. til klassens fælleskasse.

Overrækkelsen fandt sted på Rønbækskolen ved en lille uformel komsammen med elever fra 5. klasserne. Distriktsguvernør Jens Aksel Thomsen forestod afsløring af vinderen og overrækkelsen af de to checks samt et indrammet, trykt billede af plakaten.

Årets tema for konkurrencen er 'Fredens fremtid'. Her har Josefine forstået at synliggøre temaet med enkle midler. Vinderplakaten viser bl.a. nogle af verdens flag og to åbne hænder som symbol på fred mellem mennesker.

' Børn oplever daglige tv-billeder af krig, terror, bombede ruiner og flygtninge. Derfor er ideen med at tegne freden en god måde til at få børnene til at sætte billeder på deres tanker herom', siger Jens Aksel Thomsen, - 'og vi finder, at Josefine har ramt lige i plet med sine motiver.'

Lions klubber i over 75 lande arrangerer nationale konkurrencer for over 350.000 børn mellem 11 og 13 år, hvorefter hvert lands vinderplakat går videre til international konkurrence. Her får vinderen overrakt 5000 US dollars i FN-bygningen i New York på Lions dagen d. 4. marts 2018. Josefines tegning indgår nu i den internationale konkurrence.

Lions Hinnerup Dagmars Kilde er lokal arrangør af konkurrencen og blev glædelig overrasket over at få en landsvinder. Klubbens Brita Hørmann var derfor meget stolt, da hun lykønskede Camilla og 5.a.

Ulla Bjerregaard, Lions Hinnerup Dagmars Kilde uddelte efter overrækkelsen is og juice, og det skabte glæde hos eleverne.

Følg Lions