24/02-2018

Mæslingekampagne uge 5

Sammen redder vi 91.000 liv - dobbelt op

Uge 5 kampagnen gav 543.000 kr. til vaccination mod mæslinger. 'Få mig vaccineret! Jeg vil ikke dø af mæslinger.' Sådan lød vores budskab til årets mæslingekampagne. Mange Lions klubber har været kreative og sat ekstra aktiviteter i gang: Slankekonkurrence, støtteblok-/flyer i lokale butik, bolsjesalg, banko - bare for at nævne nogle.

'Jeg er meget overvældet over den store opbakning, for jeg havde slet ikke turde håbe på, at vi skulle nå så stort et antal vaccinationer. Vores danske 543.000 kr. skal jo dobles op, så det endelige tal bliver næsten 188.000 børn, der nu kan vaccineres.,' siger LCIF koordinator Jens Chr. Johansen, der har stået for koordinering af kampagnen.

Det flotte resultat skal sammenlignes med, at vi i hele lionsåret 2016-17 indsamlede 585.010 kr. - der faktisk var et af de bedste år siden mæslingeprojektets start i 2012.

Lions Hellerup og Ølgod deler topplacering
Kun 5 vaccinationer - eller 34,50 kr. - skilte de to klubber i at blive den vindende klub. Lions Hellerup klarede 40.734,50, mens Lions Ølgod kom på 40.700,- kr. Begge klubber fortjener at blive ønsket tillykke med førstepladsen. Mange andre klubber har også bidraget pænt fx. Odsherred, Beder-Malling og Varde, men selv det mindste beløb har betydning: Husk, hver 25,- kr. giver 6 vaccinationer.

Det er ikke slut endnu
'Mange nye klubber, som ikke tidligere har deltaget i mæslingeaktiviteter, er kommet på banen i år under kampagnen, og det er vi naturligvis meget taknemmelige for, siger Jens Chr. Johansen. 'På vandrørene hører jeg, at flere nye klubber har mæslingeaktiviteter i gang her i foråret, så det tegner til, at vi får et rigtigt flot år.'

'En stor tak til alle de Lions, som har arbejdet for mæslingesagen her under kampagnen', slutter en glad Jens Chr. Johansen, 'Jeg håber, at engagementet fortsætter til 2020, hvor målet er, at 275 mio. børn i 3. verdens lande, er vaccineret mod mæslinger.'