27/03-2018

Tulipaner mod misbrug - rekordsalg

Hvert år i det tidlige forår og op til påske sælger mange Lions klubber tulipaner for at støtte kampen mod misbrug. I år melder næsten alle deltagende klubber om rekordsalg. I Lions Vejen Tusindfryd blev det til 400 buketter, i Lions Als 558, hvor man sidste år solgte 460 buketter, og i Lions Søndersø kom man op på hele 527 buketter mod 500 sidste år.

Prisen pr. buket er ofte 100 kr., hvor ca. 75 kr. ubeskåret går til det lokale hjælpearbejde, så tulipansalget er særdeles vigtig for at forhindre misbrug blandt børn og unge. Og der er brug for det! Vidste du, at hashrygning i teenagealderen fordobler risikoen for  både ikke at gennemføre en uddannelse  og at få en psykisk lidelse som voksen.
Glade Lions Vejen Tusindfryd

Hvad går pengene til
- I Vejen donerer vi i år pengene til at forbedre trivsel blandt børn og unge i kommunen. Erfaringen viser, at blot en lille positiv ændring i hverdagen giver nogle gode oplevelser til børn, unge og deres familier – og at dette måske kan danne en livsvarig forskel, siger Hanne Dammeyer, Lions Vejen Tusindfryd.
- Aktiviteten er rigtig god, fordi den både skaber glæde, når vi møder op med tulipanerne hos køberne. De bliver i godt humør over den farvestrålende forårshilsen  og senere igen, når vi donerer overskuddet til lokale foreninger eller institutioner. Vi har fx støttet familieprojekter på Misbrugscentret, SSP-arbejdet, gadesygeplejersker og Kvindekrisecentret, udtaler medlem af tulipanudvalget i Lions Als, Ulla Holmer.

I  Lions Søndersø har målet været at skaffe midler for næste skoleår at kunne tilbyde skolerne en hel temadag, hvor der er fokus på misbrug og mobning i de store klasser.
- Med det gode resultat er der basis for også næste skoleår lave misbrugsaktiviteter. I januar var skuespilleren Allan Olsen på besøg, der fortalte om sit alkohol og narkomisbrug, hvor 7.-10. klasserne fik en stor oplevelse og blev motiveret til at sige NEJ TAK TIL MISBRUG, fortæller Mogens Andreasen, præsident i Lions Søndersø.

Stor lokal opbakning - og glæde
Alle tre klubber er enige om, at der skal lyde en stor tak til det lokale erhvervsliv. Det giver et fantastisk fundament og kun med støtten fra dem er tulipansalget en succes. Samtidigt er det også vigtigt, at hver krone tjent, doneres igen uden fradrag af administrationskroner.
Ud over de mange butikker, restauranter, hoteller og kontorer, der aftager tulipaner, så køber områdets store virksomheder ofte et større antal og sender blomsterne til lokale plejehjem til beboernes store glæde.

Mange købere giver udtryk for, at købet af en buket tulipaner, som bliver leveret hos én, er en rigtig dejlig og nem måde at støtte velgørenhed på.  Det er også en af forklaringerne på, hvorfor tulipankampagnen slår rekord igen i år.

Har du spørgsmål om tulipankampagnen, så er du velkomment til at kontakte
Niels Christian Andersen, Misbrugsbekæmpelse,  Lions Frederikshavn, mail:  mbd.md@lions.dk