Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyhed

06/02-2017

Håndtryk som symbol for fred


Hinnerup pige vinder Lions Fredsplakat konkurrence 2016-17.Camilla Wiencke, 5.c på Rønbækskolen i Hinnerup har tegnet den vindende plakat. Derfor modtog Camilla i fredags en check på 500 kr. af Lions Danmark samt en check på 1000 kr. til klassens fælleskasse. 
Overrækkelsen fandt sted på Rønbækskolen i fredags ved en lille uformel komsammen med elever fra 5. klasser. Guvernørrådsformand for Lions Danmark John Jagd forestod afsløring af vinderen og overrækkelsen af de 1.000 kr. til klassen.Årets tema for plakaten er 'Fejring af fred'. Her har Camilla forstået at synliggøre temaet med enkle midler. Vinderplakaten viser bl.a. to svaner og et håndtryk som symbol på fred mellem mennesker. 

- 'Børn oplever i dag en verden med daglige tv-billeder af terror, bombede ruiner og flygtninge. Derfor synes vi, at ideen med en fredsplakat er en god måde til at få børnene til at sætte billeder på deres tanker herom', siger John Jagd, - 'og vi finder, at Camilla har ramt lige i plet med sin tegning'. 

Lions klubber i over 75 lande arrangerer nationale konkurrencer for over 350.000 børn mellem 11 og 13 år, hvorefter hvert lands vinderplakat går videre til international konkurrence. Her får vinderen overrakt 500 US dollars i FN-bygningen i New York på Lions dagen d. 4. marts 2017. 
Distriktets guvernør i Lions Karl Jakobsen overrakte Camilla de 500 kr. og et indrammet, trykt billede af plakaten til Camilla samt trykte udgaver til klassen opslagsvæg.

Under overrækkelsen spurgte John Jagd eleverne om, hvor meget de troede, at Lions uddelte til humanitære formål hvert år. Enkelte gættede på én mio, en på halvanden mio. kroner, men da John Jagd afslørede, at svaret er 27 mio. kroner, måbede eleverne.

Lions Hinnerup Dagmars Kilde er lokal arrangør af konkurrencen og blev glædelig overrasket over at få en landsvinder. Præsidenten Brita Hørmann var derfor meget stolt, da hun lykønskede Camilla og 5.c, og hun roste det gode samspil med Rønbækskolen. 

Lions Hinnerup Dagmars Kilde arrangerede efter overrækkelsen lidt godt til ganen, og det skabte glæde hos 5.c efter en hård skoleuge.

Følg Lions