26/05-2017

Første Lions 100 års lund indviet

Et lille løvtræ blev sat i jorden som symbol på Lions 100 års jubilæum

I tirsdags plantede distriktsguvernør Jørn Due symbolsk  et lille træ ved indvielsen af den første af tre Lions jubilæumslunde.  De to næste Lions Lunde bliver i Hals og ved Odense.
Denne Lund ligger på Harrested Hovedgaards jord, velvilligt stillet til rådighed af ejeren Baron Vincens Lerche.  Adressen er Slagelsevej 283, tæt ved Fuglebjerg, lige ud til hovedvejen mellem Slagelse og Næstved.

Jørn Due takker Baron Vincens for at stille jorden til rådighed.
I forgrunden træet og Lions 100 års faklen.

Der er allerede plantet 1000 egetræer i Lions Lund, som fremover passes af godsets skovfolk.  I den kommende tid sættes der hegn omkring, så hjortene ikke beskadiger planterne.

Ved indvielsen sagde Jørn due bl.a.:

- Formålet med lunden er tofoldigt. Det er led i fejring af Lions 100 års jubilæum, der indeholder fire fokusområder: Syn, Sult, Ungdom, miljø. Og miljø er et kerneområde verden over, så træ plantning er et led i Lions bidrag til en reduktion af CO2  udslippet.

- Endelig vil jeg udtrykke en stor tak til Baron Vincens Lerche for at ville lægge jord og pasning af lunden i de kommende år.

Jørn Due fortsatte:

- Lunden er et symbol på Lions. I 1917 startede Lions næsten som små træer, der har vokset sig store og stærke i de 100 år, der er gået. Fra en klub i 1917 til over 40.000 hundrede år senere.
Pengene til lunden er indsamlet af de danske Lions klubber. Peter Voss Hansen, Lions Vinderup, har været tovholder på projektet med mange opgaver:  Skaffe jord, indsamle midler, beplantning, indhegning og meget mere.

- Som sagt et løvtræ kan blive over 100 år. Ligesom træet ser Lions frem til de næste 100 år, sluttede Jørn Due, hvorefter de fremmødte samledes i skovkanten, hvor de nød indvielsen i højt solskin.

Socialt samvær i skovkanten efter indvielsen