Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyheder

Brugte briller vandt valget

Over 20.000 par briller kom ind ved Lions brilleindsamling
Før valgdagen opfordrede Lions klubber  vælgerne til at aflevere deres brugte briller til Afrika. Det budskab gik rent ind, specielt efter et TV2 nyhedsindslag, Læs mere >

Brilleindsamling - en succes

På valgdagen den 21. november samlede Lions brugte briller ind. Der var overvældende interesse for at bidrage til dette på baggrund af et indslag i TV2. Mange steder havde lokale klubber fået aftaler med valgbestyrelser og opstillet indsamlingsbokse.
Desværre var det ikke alle steder, at klubber var ude, dels fordi man ikke kunne få tilladelse fra den lokale valgbestyrelse, dels fordi klubben måske havde prioriteret anderledes.
Vi skal meget beklage, hvis enkelte er gået forgæves, og kan kun opfordre til, at man tager kontakt til den lokale klub eller afleverer de brugte briller i en Thiele forretning, hvor Lions har indsamlingsbokse stående.
Til alle der donerede brugte briller skal der lyde en meget stor tak.Læs mere >

Marathon på indlandsisen: Kørestol ingen hindring

Steen og Peder Mondrup - bedre kendt som Team Tvilling - udfordrer indlandsisen i kørestol - med støtte af Lions Klubberne i hovedstadszonen. Sammen med storebror deltager de i verdens koldeste marathon.Læs mere >


Lions yder hurtig hjælp:
250.000 kr. til børnene i Caribien

08.09.2017
Lions Katastrofehjælp yder hjælpen via UNICEF, der allerede er på stedet. Det er utroligt vigtigt, da tusindvis af børn i Caribien lige nu står med et akut behov for vand, mad og beskyttelse efter orkanen Irmas voldsomme hærgen. Lions Katastrofehjælp har derfor straks doneret 250.000 kroner til UNICEFs indsats i regionen.

Veje, huse, broer, hospitaler og skoler er jævnet med jorden på flere caribiske øer. I ø-samfundet Barbuda er 90 procent af bygningerne ødelagte. Også på Anguilla er flere huse ødelagte og de fleste skoler nu ubrugelige.

UNICEF er i fuld gang med at uddele nødhjælp, men behovet vokser, efterhånden som der kommer et bedre overblik over skadernes omfang. UNICEFs indsats afhænger 100 procent af støtte udefra, og nu har Lions Katastrofehjælp valgt at støtte med 250.000 kroner.

”Det har vi, fordi..

der er et akut behov for nødhjælp til øsamfund, hvor hele infrastrukturen er ødelagt. Vi ved, at der skal hurtig hjælp frem for at sikre, at befolkning ikke rammes dobbelt af både ødelæggelser og epidemier”, siger næstformand i Lions Katastrofehjælp, Frank Stjerne. -"Og ved at yde hjælpen via UNICEF får vi en hurtig indsats, der er alt afgørende for, at børnene overlever og får de bedste betingelser for at komme videre".

Lige nu bliver der uddelt vandrensningstabletter for at sikre rent vand i de første kritiske døgn. Samtidig uddeler UNICEF tæpper, telte og hygiejneartikler til familier, der har mistet deres hjem, og sørger for, at der er skolematerialer, så børnene kan fortsætte et minimum af skolegang. Skoleåret er lige startet, og erfaringen viser, at hvis børnene først kommer bagud, fordi de ikke længere har adgang til undervisning, er det meget svært at få dem tilbage i skole igen.

UNICEF har samtidig medarbejdere i alle berørte lande, der er særligt uddannede i at give psykosocial hjælp, som sikrer, at de mest udsatte børn får bearbejdet de voldsomme oplevelser.

Lions Katastrofehjælp har længe været en af UNICEFs gode samarbejdspartnere og har før støttet UNICEFs indsamling til blandt andre ofrene for jordskælvet i Nepal.
 

Følg Lions