Orkester Norden

Orkester Norden i Aalborg 2016

Orkester Norden 2016

Orkester Norden er et sommer symfoniorkester bestående af 70-100 musikstuderende fra konservatorierne i de nordiske og baltiske lande (Danmark, Island, Finland, Norge, Sverige, Estland, Letland, og Lithauen). Orkestret blev grundlagt i 1993 med Esa-Pekka Salonen som kunstnerisk leder og blev administreret af Koncerter Sverige for de første 15 år. I 2008 flyttede Orkester Norden sin base til Kristiansand i Norge under den kunstneriske ledelse af Rolf Gupta. Orkesteret er nu rykket til Aalborg til det nye Musikkens Hus.

Orkestret arrangerer auditions hvert år i januar og er aktive i 3 uger hver sommer. Ansøgerne kommer fra hele regionen, og mange af dem vender tilbage til flere kurser - men 25 aldersgrænsen skubber dem ud - så friske ansigter kan deltage. Orkester Norden har turnerer flittigt i de nordiske lande samt i Europa og Kina, og har været ledet af en række af de mest fremtrædende nordiske ledere.

>> Se mere om Orkester Norden

>> Se uddrag af orkestrets videodagbog