Handicaplejr Osted

Sommerlejr for unge med fysisk handicap i Osted

Lions holder hvert år en sommerlejr på Osted Fri- og efterskole for fysisk
handicappede mellem 18 og 35 år. Osted ligger mellem Roskilde og Ringsted.

Handicaplejren i 2017

2020 holdet

På lejren er der plads til omkring 30 deltagere,handicappede og hjælpere. Den enkelte sørger selv for at skaffe sin hjælper. Hertil kommer  en ledergruppe på tre unge mennesker, der driver lejren sammen med repræsentanter for Lions . Der  kommer deltagere fra alle egne af landet.

Lejren starter fredag eftermiddag og slutter 9 dage efter om lørdagen til middag.

I løbet af ugen er der forskellige aktiviteter. Programmet veksler mellem aktiviteter i lejren og udflugter. På lejren i 2020 var der eksempelvis besøg på Rockmuseet Ragnarock i Roskilde, en heldagsudflugt til København med aftenbesøg i Zoo og besøg i lejren af professionelle komikere. Før coronaen lagde begrænsninger på aktivitetsmulighederne var der  normalt også en tur til en musikfestival.

Sommerlejren afsluttes med en festaften med god mad, musik og anden underholdning.

På Osted Fri- og Efterskole er der til daglig en afdeling for handicappede, så skolen er særdeles velegnet til lejren med de rette faciliteter. Skal der tages hensyn til den enkelte på grund af vedkommendes handicap, sørger vi naturligvis herfor.

Vi har hele skolen til vores rådighed, så der er rig mulighed for at udfolde sig. Der er hyggelige opholdsstuer, en hal med diverse redskaber, og der er grønne omgivelser til udvendige aktiviteter.

Sommerlejren i 2021 er lejr nummer 41 og bliver afholdt i perioden 23. juli - 31. juli.

Kontakt din lokale Lions Klub, hvis lejren er noget for dig. Mange klubber betaler ophold for en deltager og evt. hjælper. Send en mail til handicaplejr@lions.dk hvis du ønsker nærmere oplysning om lejren.