Hjem - Lions Danmark

Menu

Hjælper Ukraine gennem polske Lionsklubber

Polen er det naboland til Ukraine, som vil modtage flest ukrainske flygtninge, hvorfor Lions i Polen er i gang med et større hjælpearbejde.

Danske lions klubbers Katastrofehjælp har derfor doneret 375.000 kr. til at hjælpe flygtninge fra Ukraine.

Pengene er givet til 50 polske lionsklubber, der netop nu udfører et kæmpe arbejde for at hjælpe de mange ukrainere, der kommer over grænsen til Polen netop nu (indtil i dag over 1 mio.). 

En af vores kontakter til polske Lions er Maria Czerniecka, der er en af lederne i det polske distrikt i det nord/vestlige Polen og er en af koordinatorerne i arbejdet. Bare i hendes område arbejder 4 lionsklubber med at hjælpe ukrainske flygtninge, som allerede er nået op til dette område i relativt stort antal.

Længere ned mod Warszawa og videre ned til den ukrainske grænse arbejder 45 polske lionsklubber med samme opgave.

Også hjælp til internt fordrevne i Ukraine

Ved grænsen mellem Polen og Ukraine arbejder disse klubber sammen med Røde Kors. Dermed kan de få medicin og alle mulige andre fornødenheder over til Ukraine, således at vi ikke kun hjælper flygtninge uden for Ukraine, men også de internt fordrevne.

Mere hjælp for pengene

Polen er ikke i en akut mangelsituation, så man kan stort set købe alt, hvad der er brug for i Polen, og ofte til langt billigere priser end i Danmark, bl.a. er medicin 2-3 gange billigere i Polen.
Lions viser sin stærke side

”Netop den her måde at hjælpe på illustrerer, hvorfor Lions endnu engang optræder som en stærk hjælpeorganisation på verdensplan,” siger Frank Stjerne, formand for Danske lions klubbers Katastrofehjælp.

”For det første kommer hjælpen frem til lokale Lions, som står midt i strømmen af flygtninge, så hjælpen bliver så effektiv som mulig. Dernæst kender vi de polske Lions fra deres normale lionsarbejde” fortsætter Frank Stjerne. ”og heldigvis får vi også mere end fordoblet vores hjælp, da de polske priser er lavere end vores”.

”Det er også særdeles vigtigt, at der ikke løber en masse administration på donationen. Derfor giver det god mening at sende hjælpen direkte til de polske Lions,” slutter Frank Stjerne.

Yderligere oplysninger fås hos Frank Stjerne, Katastrofehjælpen på
mobil 4010 2830 eller khf.md@lions.dk

Følg Lions