Hjem - Lions Danmark

Menu

IR Burkina Faso rapport

  

Burkina Faso

Operation Gensyn

Uddeling af A-vitamin

Mobilkonsultation til fordel for befolkningen i provinserne Yagha, Oudalan, Zandoma og Soum, Burkina Faso.

Ved finansiering fra Lions Clubs du MD 106/Danmark gennem Lions Club Lumieres de Quagadougou, er en mobelkonsultation til fordel for befolkningerne i provinserne Yagha, Soum, Zandoma og Oudalan.
 

 

A.B.P.A.M. (Burkinsk Blindesamfund)

 

Vi har gennem flere år samarbejdet med Lions Club Ouagadougou Lumiéres i Burkina Faso, hvor vi har støttet behandlingen af grå stær og sørget for uddeling af A-vitaminer til børn og unge.

Vi har indgået en kontrakt for perioden 1. juli 2007 til 30.juni 2012 hvor vi sammen med den lokale Lions Club og myndighederne i Burkina Faso vil gennemføre 250 operationer for grå stær og uddele A-vitaminer til 30.000 børn.
Dette koster kr. 150.000 pr. år.

>> Læs rapport 2013
 

AMPO


I 1995 var det oprindeligt Katrin Rohdes tanke at etablere et lille børnehjem for ca. 20 gadedrenge. Siden har planerne dog ændret sig væsentligt. Da børnehjemmet var etableret, blev Katrin til stadighed mødt af flere andre grupper bl.a. handicappede, der bad om hendes hjælp. Alle grupperne stod alene med deres problemer og kunne ikke få hjælp andre steder fra. Katrin så, at hun kunne hjælpe disse grupper samtidig med, at deres selvværd skulle styrkes.

'>> Læs rapport 2014
 


 

AMPOs Landbrugsskole


Landbrugskolen "Tondtenga" kunne i juni måned 2005 takket være bl.a. mange danske LIONS klubber tage imod de første 90 unge mennesker, der skulle tilbydes en 2-årig landbrugsuddannelse. Disse unge er alle i alderen 14 til 22 år. "Tondtenga" er en form for kostskole, hvor de unge udover almindelig skolegang og praktisk landbrugsuddannelse også får tilbudt lægebehandling og medicin efter behov.
 


 

Balla Sukaabe


Balla Sukaabe betyder "Red Børnene" og ligger i Gorom-Gorom, der er en af de fattigste provinser i det nordlige Burkina Faso, hvor kun de færreste går i skole. Mindre end en femtedel af befolkningen kan læse og skrive.
 


 

Tanghin - Heksecenter


En nonneorden har i 1966 stiftet et krisecenter for anklagede hekse i Burkina Faso (Vestafrika). Ifølge burkinsk tradition anklages kvinder selv i vor tid for hekseri, hvis de ligger storfamilien til byrde. Det drejer sig ofte om ældre kvinder, der anklages for at forårsage uforklarlige dødsfald i familien eller landsbyen. Der kan være tale om spædbørn, der dør - mødre, der dør i barselssengen. De kvinder, der bliver anklaget for hekseri er ofte kvinder uden voksne børn til at forsvare sig. Indimellem tvinges også unge kvinder væk fra landsbyen på livstid, hvis de er for handlekraftige eller har stærke meninger. I det officielle Burkina Faso prøver man at bekæmpe denne tradition, men det er en proces, der tager lang tid at ændre p.g.a. den indgroede gamle tradition.

>> Læs rapport 2013

 Følg Lions