Hjem - Lions Danmark

Menu

Jubil?umsaktiviteterne

Nyt om aktiviteter i 100-året

Fokus på miljø:

Nu er tre Lions Lunde indviet

I jubilæumsåret 2017 har vi nu indviet tre Lions Lunde med 1000 træer i hver: En i Harrested skov v. Fuglebjerg, en i nordjyske Hals  og en i Elmelund Skov ved Odense. De er led i fejring af Lions 100 års jubilæum, der indeholder fokusområdet: miljø. Et kerneområde verden over, så træplantning er et led i Lions bidrag til en reduktion af CO2  udslippet. Vidste du, at et løvtræ kan blive over 100 år. Ligesom træet ser Lions frem til de næste 100 år. Pengene til lundene er indsamlet af de danske Lions klubber. Billedet er fra den nye Lions Lund ved Næstved.Lions Danmarks projekt for madindsamling 2. december 2017

Indk├Şbsvogn - l├Žg en ekstra vare i din kurvHåber på gavmilde kunder

Flere Lions klubber samler
madvarer ind til deres lokale institutioner.


Lions drømmer om kundevogne fyldt til randen. Ved indgangen til det lokale supermarked møder kunder en indkøbsvogn og et par Lionsmedlemmer, der opfordrer dem til at lægge en ekstra vare i kurven, når de handler ind.

I 2016 var der rigtig mange, der tog positivt imod tilbuddet: Smør, pasta, melis, kaffe, kødvarer, juleappelsiner og meget mere. Hurtigt blev den første vogn toppet op, og der blev uddelt mange roser. Enkelt havde endda købt så mange varer, at de fyldte en hel bærepose, som de tømte ud i vognen.

  • "Et rigtig godt initiativ, hvor man selv kan bestemme, hvad man vil give, og hvor man straks kan se resultatet af ens støtte," udtalte rigtig mange, når de lagde den ekstra vare i indsamlingsvognen.
  • "Lions skal have stor ros for initiativet."
En fyldt vogn indholder typisk varer for 4-6.000 kr. - en rigtig stor hjælp til de betænkte institutioner eller julehjælpskurve. På takkefolderen skrev vi: Tak for madgaven - den gør gavn. Det må siges at være opfyldt til fulde.

Tak for mad gaven - den gør gavn


Brilleindsamling hos ThieleBriller indsamles i Thiele butikker landet over
- også en 100 års jubilæumsaktivitet

Lions Danmark har indgået en aftale med Thiele butikker landet over om at modtage brugte briller. Brillerne lægges i det flotte indsamlingsrør, som står i de fleste Thiele butikker. Næste gang du kommer forbi Thiele, afleverer du blot brillerne.

Lions og Thiele får senere brillerne målt op og sender dem til bl.a. afrikanske lande, hvor der er stærkt brug for synshjælp.

Ved kommunalvalget 2017 kører Lions en større indsamling ved valgsteder over hele landet.


Faklen t├ŽndesLions fejrede 100 år

- med den flotte Lions fakkel

Den 7. juni 1917 er den officielle stiftelsesdag for Lions Internationale organisation. Det fejres i Lions klubber verden over. Også i Danmark.

Mange Lions planlægger events, hvor deres klub og by får Lions jubilæumsfakkel på besøg. Faklen har været på rundtur i Grønland og på Færøerne. Primo februar kom den med færge til Hirtshals, hvor et større velkomstarrangement er i støbeskeen. Herfra begyndte faklen sin turné til mange Lionsklubber over hele landet.

På stiftelsesdagen kom den forbi Lions Danmarks jubilæumsreception på Københavns Rådhus, hvor årets Lions Pris også blev uddelt. Endelig blev den vist på Lions Danmarks årsmøde d. 10. juni. Nu er faklen igen på turne fra klub til klub - og slukkes først i juni 2018.
 


Helen KellerHelen Keller filmen

Den Oscarbelønnede film 'Helen Keller The Miraclce Worker' er blevet vist i Cinemateket i København for bl.a. 60 fremmødte Lionsmedlemmer.  Alle var enige om, at selv om filmen er fra 1962, var det en stor oplevelse. Den er stadig vedkommende og brandaktuel. Som en af deltagerne udtrykte det: Jeg giver den 6 stjerner!

Lions100aars Udvalget arbejder nu på at få filmen vist et par andre steder i landet.

>> Helen Keller - Her Amazing story
Se historien her på YouTube
 
Følg Lions