Hjem - Lions Danmark

Menu

K&H Generel

Danske Lionsklubbers Katastrofehjælp

 

I alt er der over de 39 år katastrofehjælpen har eksisteret, bevilget ca. 31 millioner kroner.
 


SIDSTE NYT FRA KATASTROFEHJÆLPEN  - 20. september 2015
 

Danske Lions Klubber giver ½ million kroner til børn på flugt


Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp bevilgede søndag d. 20. september 500.000 kroner, penge som skal hjælpe syriske flygtningebørn i Libanon.

Beløbet doneres gennem en af vores samarbejdspartnere, UNICEF, der allerede har et veletableret programarbejde i Libanon.

>> Se mere her

 

 Syriske flygtninge
  Hjælp til Syriske flygtninge oktober 2013
 
 Fillipinerne 2013
  Oppustelige hospitaler Filippinerne december 2013
Katastrofehjælpen blev oprettet efter beslutning af Lions Årsmøde i 1974. Formålet er med pengemidler, der stilles til rådighed af lionsklubberne, at yde hjælp ved katastrofer eller andre større nødsituationer her i landet eller i udlandet.

Ved en katastrofe forstås en hændelse, der truer et stort antal mennesker i deres eksistens og destruerer det ramte områdes samfundsfunktioner.

Katastrofehjælp kan ydes både til øjeblikkelig afhjælpning af katastrofer, hvor menneskers eksistens er eller vil blive truet, og i mindre grad til den efterfølgende genopbygning.

Når hjælp skal ydes til udlandet, skal det ske således, at den når sikkert og effektivt frem. Hjælpen skal ydes gennem en lionsklub, et lionsdistrikt, Lions Clubs International Foundation eller en anden etableret hjælpeorganisation eller samarbejdspartner.

Eksempel på hjælp fra Katastrofehjælpen er de 6.400.000 kroner som blev bevilget til genopbygning efter Tsunamien i Asien den 25. december 2005. Beløbet blev anvendt til den umiddelbare nødhjælp de første uger efter katastrofen samt til nye skoler, private   huse og fiskerbåde.

Katastrofehjælpen afsluttede i august 2007 et projekt sammen med Lions Filippinerne med bygning af huse til hjemløse familier efter den store stormkatastrofe 29. november 2006.  >> Se mere om Lions Village
 
 

 

 


 

Følg Lions