Lejr for unge med diabetes type 1

Lions tilskud til renovering af lejr for diabetes ramte børn og unge.

I 2019 tildelte Lions Clubs International Foundation (LCIF) et diabetestilskud på 37.500 USD for at forbedre lejren Sweet Lifes i Minnesota. LCIF-bevillingen finansierede medicinsk udstyr, rådgiveruddannelse og forskellige program udgifter. LCIF er verdens lionsklubbers internationale fond, som også danske lionsklubber bidrager til.

At leve med diabetes som barn kan være udfordrende. Det kræver konstant overvågning og et ansvarsniveau, der kan føles overvældende for et barn.

Tidligere distriktsguvernør i Lions Anna Wickenhauser siger: 'Jeg blev diagnosticeret med type 1-diabetes som 15-årig, og jeg troede, at min verden var forbi.'

Camp Sweet Life er en fem-dages type 1-diabeteslejr for unge i alderen otte til 15 år, med mulighed for daglejr for børn i alderen fem til syv. Målet med den akkrediterede medicinske diabeteslejr er at ændre livet for børn og deres familier ved at give sjove muligheder for læring og erfaringsudveksling. Det inkluderer pauser til snacks, ernæringsundervisning, blodsukkerkontrol, insulinstyring og netværksmuligheder.

Lejren blev etableret i 2010 og inden for ti år er den vokset fra sine faciliteter, da antallet af deltagere er tredoblet. Med en ny placering i 2019 kunne Camp Sweet Life øge sin kapacitet og forbedre kvaliteten og udbuddet af støtte, tjenester og uddannelse til børnene og deres familier. Da antallet af lejrtilmeldinger og interessen fortsatte med at stige, blev der tilføjet yderligere personale og rådgivere samt rådgiver-uddannelsesprogrammet blev udvidet.

'LCIF-bevillingen var fantastisk. Den måde, vi har udvidet på, ville ikke have været mulig uden LCIF,' siger lederen af lejren Sweet Life. Derudover meldte Lions sig frivilligt med opsætning, registrering og andre aktiviteter i hele lejren.