Hjem - Lions Danmark

Menu

Lions donerer 250.000 kr. til Libyen

LIONS KATASTROFEHJÆLP DONERER 250.000 KR. TIL LIBYEN GENNEM UNICEF DANMARK


Enorme regnskyl har bragt kaos med sig i Libyen, hvor mindst 5000 er døde og 10.000 savnes stadig. Lions Katastrofehjælp har i dag doneret 250.000 kr. til nødhjælp til UNICEF, der uddeler mad, vand og medicin til børn i de ramte områder.

Det østlige Libyen blev søndag ramt af stormen Daniel, der førte ekstreme regnmængder med sig. Vandet forårsagede store ødelæggelser i området, hvor der ifølge oplysninger fra UNICEF bor omkring 664.000 mennesker, herunder 283.000 børn.
De seneste tal lyder, at mere end 5000 mennesker i Libyen er døde, mens ca. 10.000 er savnet og mindst 30.000 internt fordrevne i landet.

Som i enhver nødsituation er børn altid blandt de mest sårbare. Og selvom vi endnu ikke kender det nøjagtige antal børn, der er dræbt og såret, så ved vi, at børn repræsenterer næsten en tredjedel af de berørte mennesker og det er derfor højst sandsynligt, at hundredvis af børn er blevet dræbt og såret.

Vi ved heller ikke, hvor mange børn der kan have mistet forældre eller er blevet adskilt fra deres familier, men dette er dog en stor risiko i enhver humanitær katastrofe.

UNICEF er allerede i Libyen, har lokale ansatte trådte til med det samme den tragiske katastrofe indtraf.

”Det er vores første prioritet at sikre, at børnene får rent vand og mad – og så snart det er muligt, så følger vi op med at skabe en hverdag for børnene, så de sikres en eller anden form for normalitet med skolegang og samvær med andre børn,” siger Susanne Dahl, der er generalsekretær i UNICEF Danmark.

Stor donation til libysk nødhjælp

Netop udgifterne til uddeling af nødhjælp har nu fået en stor hjælpende håndsrækning fra Lions Katastrofehjælp, der i dag har doneret 250.000 kr. til UNICEF Danmark; pengene bruges til at forsyne de ramte familier og børn med nødhjælp i Libyen.

Indtil videre har UNICEF i Libyen uddelt medicinske forsyninger til 10.000 personer, 1.100 hygiejne set og 500 sæt børnetøj og er klar til at uddele mere nødhjælp for bl.a. Lions Katastrofehjælp donation, når det står klart, hvad der er behov for.
”Det er fantastisk, når en organisation som Lions Katastrofehjælp viser global solidaritet og donerer i et omfang, der virkelig kommer til at kunne gøre en forskel i Libyen. Det sætter vi stor pris på,” siger Susanne Dahl.
UNICEF har ydet støtte til børn i Libyen siden 1957 og har været i landet med humanitær hjælp. UNICEF er derfor til stede i landet og fortsætter med at gå i dialog med de libyske myndigheder for at bestemme den bedste fremgangsmåde, efterhånden som situationen udvikler sig.

Følg Lions