Hjem - Lions Danmark

Menu

Lions Neuro Center

Lions Neuro Center

 Lions Neuro Center (Lions Kollegiet) er et tilbud til unge med fysiske handicaps.
Der optages beboere i alderen 18-45 år fra hele landet, inkl. Grønland og Færøerne. Den daglige drift sker på en overenskomst med Københavns Kommune.
Institutionen blev bygget i 1972. I 1980 gik Lions ind i projektet.
Dengang var navnet Lions Park Hammershøj, det blev senere ændret til Lions-Kollegiet og har nu igen ændret navn tll Lions Neuro Center, og målrettet til at genoptræne yngre fysisk handicappede for udslusning til friere boformer.

Lions Neuro Center på Tuborgvej i København rummer i dag 70 boliger, 15 dagpladser og et sandt udbud af aktiviteter, samvær, fysisk træning og undervisning.


I 2017 fejrede Lions Neuro Center Lions 100 års jubilæum med en flot aktivitetsdag for beboere, venner og pårørende - med ballonguirlande og 100 års deko ved sansehaven.

Lions  Neuro Center udskrev i 1991 en konkurrence om et nyt banner. Der indkom 2 beboerforslag, der begge byggede på legenden om fugl Føniks.
Motivet til Fugl Føniks i Lions Neuro Centers banner er hentet fra en vignet
i en romersk bog fra 1494. Da det nye banner var færdigt, blev Fugl Føniks Lions Neuro Centers symbol på de mål og det arbejde Lions Neuro Center har og udfører:
- at genrejse vore handicappede medborgere til en fornyet livskvalitet.


>> Læs mere om Lions Neuro Center her


Følg Lions