Hjem - Lions Danmark

Menu

Mæslingekampagne 2021

Hvad er mæslinger?


Mæslinger er en meget smitsom virussygdom, og der forekommer fortsat store udbrud verden over, hvilket bringer børn i fare for alvorlige sundhedsmæssige komplikationer.   

Forestil dig en sygdom, der er så smitsom, at en inficeret person, der kører i en pakket bus, ubevidst kan sprede virussen til 90 ud af 100 passagerer, der ikke er vaccineret. Af de inficerede dør over 10%, og 30% af dem der overlever, vil lide af permanente komplikationer, så som lungebetændelse, diarre, høre- og synstab, meningitis, A-vitamin mangel og død. Tragisk nok er denne sygdom en realitet, der har kostet næsten 300 liv hver dag. I Ifølge oplysninger fra WHO (5.12.2019)    

Lions arbejder ikke alene
Vi samarbejde fortsat med Bill og Melinda Gates Foundation igennem ”Gavi, the Vaccine Alliance.” Lions har en betydelig rolle i kampen mod mæslinger, det er aftalt med Gavi at lokale Lions i de områder hvor det vaccineres, skal bringe personer i de fjernt liggende landsbyer ind til vaccination, da det har stor betydning for at forhindre en epidemi, at mindst 90% bliver vaccineret.

Følg Lions