<![CDATA[Lions Danmark nyheder]]> http://www.lions.dk da 30-11-2023 02:11 30-11-2023 02:11 http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss Typosite CMS 2.0 <![CDATA[Nepals skoler i gang igen]]> http://www.lions.dk/nyheder Ufattelige skader I april 2015 tog et ødelæggende jordskælv i Nepal, kendt som Gorkhajord- skælvet, livet af næsten 9.000 menne- sker, sårede næsten 23.000 og øde-
lagde 500.000 hjem. Det var Nepals værste naturkatastrofe siden 1934. I maj 2015 dræbte et massivt efterskælv på 7,3 styrke (Mw), over 200 menne-
sker, sårede over 2.500 og efterlod endnu flere mennesker hjemløse.

Kort efter jordskælvet indtraf, tildelte Lions Clubs International Foundation (LCIF) et Major Catastrophe Grant på US$100.000 til Nepal til katastrofe- hjælp. Lions ledelse besluttede at starte nødhjælpsoperationer i området.

Hjælp til genopbygning af skoler

Da lokale lionsklubber så de alvorlige skader på skolerne, og hvordan skaderne påvirkede eleverne, mente de, at de kunne gøre en væsentlig forskel. De ansøgte om tilskudsfinansiering fra LCIF og blev tildelt to Designated Grants på i alt over 4,6 millioner USD til at genopbygge 18 skoler.


Svært at komme frem

Desværre stod de over for betydelige udfordringer. Tretten ud af de atten skolesteder var ret langt væk og placeret i barske egne og ingen ordentlig vejadgang. Materialerne skulle manuelt transporteres til nogle steder, og nogle blev endda fuldstændig utilgængelige i regntiden.

På trods af alle udfordringerne følte Lions, at dette projekt var utroligt givende og det lykkedes. Gennem dette samarbejde investerede Lions og LCIF i en håbefuld fremtid for elever i Nepal, idet de ikke bare giver klasseværelser, men også plads til at opmuntre til læring af kommende generationer.]]>
2023-11-16 http://www.lions.dk/nyheder#20465
<![CDATA[Lions donerer 250.000 kr. til Libyen]]> http://www.lions.dk/nyheder
Enorme regnskyl har bragt kaos med sig i Libyen, hvor mindst 5000 er døde og 10.000 savnes stadig. Lions Katastrofehjælp har i dag doneret 250.000 kr. til nødhjælp til UNICEF, der uddeler mad, vand og medicin til børn i de ramte områder.

Det østlige Libyen blev søndag ramt af stormen Daniel, der førte ekstreme regnmængder med sig. Vandet forårsagede store ødelæggelser i området, hvor der ifølge oplysninger fra UNICEF bor omkring 664.000 mennesker, herunder 283.000 børn.
De seneste tal lyder, at mere end 5000 mennesker i Libyen er døde, mens ca. 10.000 er savnet og mindst 30.000 internt fordrevne i landet.

Som i enhver nødsituation er børn altid blandt de mest sårbare. Og selvom vi endnu ikke kender det nøjagtige antal børn, der er dræbt og såret, så ved vi, at børn repræsenterer næsten en tredjedel af de berørte mennesker og det er derfor højst sandsynligt, at hundredvis af børn er blevet dræbt og såret.

Vi ved heller ikke, hvor mange børn der kan have mistet forældre eller er blevet adskilt fra deres familier, men dette er dog en stor risiko i enhver humanitær katastrofe.

UNICEF er allerede i Libyen, har lokale ansatte trådte til med det samme den tragiske katastrofe indtraf.

”Det er vores første prioritet at sikre, at børnene får rent vand og mad – og så snart det er muligt, så følger vi op med at skabe en hverdag for børnene, så de sikres en eller anden form for normalitet med skolegang og samvær med andre børn,” siger Susanne Dahl, der er generalsekretær i UNICEF Danmark.

Stor donation til libysk nødhjælp

Netop udgifterne til uddeling af nødhjælp har nu fået en stor hjælpende håndsrækning fra Lions Katastrofehjælp, der i dag har doneret 250.000 kr. til UNICEF Danmark; pengene bruges til at forsyne de ramte familier og børn med nødhjælp i Libyen.

Indtil videre har UNICEF i Libyen uddelt medicinske forsyninger til 10.000 personer, 1.100 hygiejne set og 500 sæt børnetøj og er klar til at uddele mere nødhjælp for bl.a. Lions Katastrofehjælp donation, når det står klart, hvad der er behov for.
”Det er fantastisk, når en organisation som Lions Katastrofehjælp viser global solidaritet og donerer i et omfang, der virkelig kommer til at kunne gøre en forskel i Libyen. Det sætter vi stor pris på,” siger Susanne Dahl.
UNICEF har ydet støtte til børn i Libyen siden 1957 og har været i landet med humanitær hjælp. UNICEF er derfor til stede i landet og fortsætter med at gå i dialog med de libyske myndigheder for at bestemme den bedste fremgangsmåde, efterhånden som situationen udvikler sig.]]>
2023-09-13 http://www.lions.dk/nyheder#20385
<![CDATA[Lions sommerlejr 2023 for unge med handicap en stor oplevelse]]> http://www.lions.dk/nyheder Det blev endnu en superfin sommerlejr.
I lejren deltog 15 unge med handicap, heraf havde 11 personlig hjælper med samt et dagligt ledelsesteam af erfarne entuastiske unge, som står for forplejning og afvikling af lejren med hjælp fra udvalget fra arrangørklubberne.

Programmet rummede skiftevis ture ud af huset og aktiviteter i lejren, indslag ved dygtige musikere og komikere, indlæg om Lions v. distriktsguvernør Thomas Ølgaard, brætspil, og almindelig lejrhygge. Vi besøgte det nye formidlingscenter på Stevns Klint, var til Grøn koncert på Amager, koncert i Roskilde Bypark med Poul Krebs og besøg på Herslev Bryghus.

Det er en glæde at opleve de unges begejstring og glæde ved lejren og samværet med hinanden. Vi har, helt i takt med hvad Lions står for, i fællesskab mulighed for at give de unge denne særlige oplevelse og afbræk fra en hverdag i øvrigt præget af mange udfordringer. Tak til alle, der har løftet med.

Sofie Møller, en af deltagerne skriver bl.a.
(Sofie tv. i billedet)

Udover den skønne stemning i campen og samværet med de andre deltagere, gav lejren os deltagere FEDE og BERIGENDE oplevelser ud af huset, som langt fra alle deltagere har mulighed for at få hjemme. Der var blandt andet tur på Grøn koncert på Amager, intim koncert med Poul Krebs i Roskilde bypark og besøg og rundvisning samt ølsmagning på Herslev Bryghus i løbet af de 8 dage, som lejren varede! 

Derfor håber jeg meget på, at jeg til næste sommer med støtte fra Lions Møn, vil kunne deltage på lejren igen, da denne uge har betydet noget helt særligt for mig!


]]>
2023-08-31 http://www.lions.dk/nyheder#20376
<![CDATA[Lions Pris 2023 til projekt PAS]]> http://www.lions.dk/nyheder
Søren Holm udviklede i 2016 Projekt-PAS i samarbejde med Sundhedsstyrelsen,
Forum100% og Center for Rusmiddelforskning. Projekt-PAS er et forebyggende
undervisningsforløb målrettet unge på erhvervsskoler og produktionsskoler
(FGU) i hele Danmark.

Søren er i øjeblikket ved at udvikle en ny og mindre tidskrævende udgave af
PAS-materialet. Den nye udgave af PAS er målrettet alle ungdomsuddannelser
i Danmark, herunder særligt de gymnasiale uddannelser (STX, HHX, HTX og
EUX). Lions Prisen skal bl.a. gå til 12 workshops i hele landet, gratis undervisningsmaterialer samt digital gratis adgang til undervisningsmaterialet.

Søren Holm er ph.d. i folkesundhedsvidenskab og har gennem flere år forsket i
evidensbaseret rusmiddelforebyggelse. Søren har lang praksiserfaring inden for kommunal misbrugsbehandling og forebyggelse, og har specialiseret sig i at omsætte forsknings- resultater til forskningsbaseret praksis.

Lions Pris 2023 er indstillet af Lions Nyborg, der har positiv erfaring i arbejdet med PAS i Nyborg Kommune. ]]>
2023-06-02 http://www.lions.dk/nyheder#20326
<![CDATA[H.K.H Kronprinsessen kom forbi]]> http://www.lions.dk/nyheder 2023-05-09 http://www.lions.dk/nyheder#20306 <![CDATA[Telte, medicin, undervisning, mad...]]> http://www.lions.dk/nyheder 2023-04-18 http://www.lions.dk/nyheder#20283 <![CDATA[Lions Landsindsamling Syrien og Tyrkiet]]> http://www.lions.dk/nyheder 2023-02-26 http://www.lions.dk/nyheder#20221 <![CDATA[Lions 200.000 kr. til Tyrkiet og Syrien]]> http://www.lions.dk/nyheder Lions Katastrofehjælp giver 200.000 kroner til UNICEFs indsats for jordskælvsofrene.

Lions Katastrofehjælp støtter nu UNICEFs indsats i forbindelse med jordskælvet, der har ramt Tyrkiet og Syrien, med 200.000 kroner. Dermed er Lions Katastrofehjælp blandt de første til at donere til UNICEF.

Ved naturkatastrofer som denne er det afgørende at handle hurtigt, og der er akut behov for livreddende hjælp som medicin, telte, rent vand, mad, psykisk førstehjælp og hjælp til børn, der er blevet adskilt fra deres familier.

UNICEF er til stede i de jordskælvsramte områder i sydlige Tyrkiet og Syrien. I Tyrkiet er indsatsen i øjeblikket fokuseret på eftersøgning og redning, og UNICEF koordinerer med regeringen og katastrofeberedskabet om, hvilke nye behov der opstår i forhold til den bredere humanitære indsats. Støtten vil omfatte hygiejnesæt, tæpper og vintertøj.

Tusindvis af hjem er blevet ødelagt, og familier med små børn står nu uden tag over hovedet på et tidspunkt af året, hvor temperaturerne regelmæssigt falder til under frysepunktet.

Det første jordskælv ramte, mens børn stadig lå og sov. Den omstændighed har gjort situationen endnu farligere og vanskeliggjort redningsarbejdet.]]>
2023-02-06 http://www.lions.dk/nyheder#20185
<![CDATA[Flyverdragter, frakker, sokker til Ukraine]]> http://www.lions.dk/nyheder
Resultat: Flere lastbiler med containere er nu på vej til Ukraine med det indsamlede tøj. Og der er brug for det. Vinterkulden banker kraftigt på.
Tak til alle, der gav et bidrag. Det luner - på alle måder. 

]]>
2023-01-06 http://www.lions.dk/nyheder#20142
<![CDATA[En halv million til Pakistan]]> http://www.lions.dk/nyheder 2022-11-19 http://www.lions.dk/nyheder#20083 <![CDATA[Sommerlejr med unikke oplevelser]]> http://www.lions.dk/nyheder 2022-10-13 http://www.lions.dk/nyheder#20013 <![CDATA[Madindsamling en succes]]> http://www.lions.dk/nyheder 2016-12-10 http://www.lions.dk/nyheder#3322 <![CDATA[Færøerne fester med faklen.]]> http://www.lions.dk/nyheder Lørdag d. 19. november kom faklen til Thorshavn.
Distriktsguvernør Jørgen Due tændte faklen og overrakte den straks til zoneformand Harley Joensen, Lions Eysturoy. ]]>
2016-12-04 http://www.lions.dk/nyheder#3321
<![CDATA[Lions fordobler hjælpen til Haiti]]> http://www.lions.dk/nyheder 2016-10-23 http://www.lions.dk/nyheder#3309 <![CDATA[Læs det nye nummer af LION]]> http://www.lions.dk/nyheder ]]> 2016-10-22 http://www.lions.dk/nyheder#3308 <![CDATA[250.000 kr. til katastroferamte Haiti]]> http://www.lions.dk/nyheder som hjælp til den katastroferamte befolkning på Haiti.]]> 2016-10-12 http://www.lions.dk/nyheder#3303 <![CDATA[Flammen er tændt - Lions 100 Ã¥rs fakkel sendes pÃ¥ klubrundfart]]> http://www.lions.dk/nyheder 2016-09-15 http://www.lions.dk/nyheder#3232 <![CDATA[LIONS PRIS 2016 uddelt af HKH Prins Henrik pÃ¥ Dannebrog i Aarhus]]> http://www.lions.dk/nyheder ]]> 2016-06-28 http://www.lions.dk/nyheder#3194 <![CDATA[Lions Katastrofehjælp giver 500.000 kr. til tørke og sult i Syd- Østafrika]]> http://www.lions.dk/nyheder 2016-06-20 http://www.lions.dk/nyheder#3191 <![CDATA[Foredrag om heksebørn udløste straks donation]]> http://www.lions.dk/nyheder 2016-06-13 http://www.lions.dk/nyheder#3175 <![CDATA[Ildsjæle skaffer 1.700 julekurve]]> http://www.lions.dk/nyheder 2015-12-20 http://www.lions.dk/nyheder#3018