Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyhed

18/06-2019

Lions Pris 2019 - vaccine mod cancer


Lions Prisen går til vaccine mod kræft

Lions Prisen på 500.000 kr. gives i år til lektor Ralf Agger, Laboratorie for Immunologi og Canserbiologi, Aalborg Universitets center, der bl.a. forsker i dendritiske celler og tumor immunologi. Ph.D cand scient, Ralf Agger har udviklet en meget kraftig immunstimulerende vaccine mod kræft. Man er klar til at lave forsøg på mus og senere på humane celler. Lions Hvetbo har indstillet projektet til Lions Prisen.

Ralf Agger modtog prisen på Lions Danmarks årsmøde i Sønderborg i lørdags.  Prisen gives til at videreudvikle vaccinen til beskyttelse mod kræft og som behandling af kræft. Vaccinen skal afprøves på mus og i cellekulturer. Målet er naturligvis at videreudvikle vaccinen til brug for mennesker.

Et projekt, der er værd at støtte 
Peter Møller, formand for Lions Pris udvalget, var glad for at kunne tildele Lions Prisen netop til dette kræftprojekt. "Lions Prisen skal gå til forskning og udvikling af projekter til gavn for mennesker”, udtaler Peter Møller. "Derfor er vi også rigtig glade for at kunne støtte et dansk projekt inden for kræft og immunteknologi – et område, der er rigtig megen fokus på i hele verden."
Lions Prisen opstår gennem frivillige indbetalinger fra landets Lions klubber. Prisen har de senere år ligget i omegnen af 500.000 kr. Prisen formål er bl.a. forskning og udvikling inden for sundhed mv.

"Kunne Ralf Aggers projekt ende med en vaccine, der kan redde mange menneskeliv fra kræftdøden, så er vores Lions Pris på de 500. 000 kr. givet godt ud”, slutter en stolt Peter Møller, der overrakte prisen.

Også lidt om grøn stær
På årsmødet var der i øvrigt også indlæg om grøn stær, en sygdom som kan give svære synshandicaps. Lions Prisen gik nemlig sidste år til prof. Miriam Kolko, der leder et forskningsteam inden for grøn stær diagnosticering. Årsmødedeltagerne fik en kort gennemgang af det forskningsarbejde, Lions Prisen har bidraget til.

Få yderligere oplysninger om årets Lions Pris hos Peter Møller på mobil 4037 2043 eller expotrain@post.com eller Ralf Agger på agger@hst.aau.dk, Aalborg Universitetshospital, Laboratorie for Immunilogi og cancerbiologi.


 

Følg Lions