Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyhed

09/08-2020

Hurtig donation til Beirut via lokal lionsklub


Hurtig, direkte lionshjælp til Beirut

Lions Katastrofehjælp støtter lokalt hjælpearbejde med 150.000 kr.

”Ødelæggelserne i Beirut er næsten ubeskrivelige,” fortæller Amine Hascha fra Beirut Downtown Lions Club. ”Vores klubs medlemmer har været travlt beskæftiget med at hjælpe ofrene efter tirsdag morgens eksplosion”. Eksplosionen i kunstgødningslageret på Beiruts havn var så kraftigt, at den kan sammenlignes med en mindre atombombe.

Siden katastrofen har klubben sammen med en lokal hjælpeorganisation, BEYOND, hjulpet næsten 200 familier med at få tag over hovedet og få medicin, vand, mad og fornødenheder bragt ind i centrum af Beirut, og hjælpearbejdet fortsætter.

”Vi har næsten ikke tid til at sove”, beretter en træt Amine Hascha på Zoom fra Beirut. ”Havnen er ødelagt, det samme er store dele af byens centrum, og eksplosionen har forårsaget skader i en radius af 15 km fra havnen”, fortsætter Amine Hascha.

Mange er rapporteret døde, mens tusindvis har fået skader på grund af glassplinter. På grund den enorme trykbølge er vinduer og vægge blæst i stykker og mange har fået alvorlige skader på kroppen.

Vand, mad og medicin

Beirut Downtown Lions Club arbejder tæt sammen med en lokal hjælpeorganisation BEYOND Association og Libanons sundhedsministerium, og hjælpen fra Lions Katastrofehjælp bliver brugt dels til uddeling af førstehjælpspakker og medicin af klubbens medlemmer og dels til mobile lægeklinikker gennem BEYOND.

”Hospitalerne i Beiruts centrum fungerer ikke, fordi de er hårdt ramt af eksplosionen, så derfor er der stort behov for mobile klinikker inde i området,” fortæller Amine Hacha, der glæder sig over den hurtige hjælp fra Lions klubberne i Danmark.   

Yderligere information fås hos Frank Stjerne, Katastrofehjælpen,
på mobil 40 10 28 30 eller khf.md@lions.dk

Følg Lions