26/08-2021

Lions Handicaplejr i Osted

Lions Sommerlejr i Osted for unge med handicap

Lions traditionsrige sommerlejr for unge med fysisk handicap blev igen i år afholdt på Osted Fri- og Efterskole, i perioden 23.-31. juli. Skolen er en ideel ramme, da den har en fløj, der er indrettet til handicappede. Lejren arrangeres af Lions klubber i Roskilde Zonen, Lions Lejre og Lions Absalon Roskilde.

I lejren deltog ca. 30 unge, handicappede, hjælpere og et dagligt ledelsesteam af tre erfarne unge, som står for forplejning og afvikling af lejren med hjælp fra udvalget fra arrangørklubberne.

På trods af coronanedlukning og manglende indtjening har mange klubber fra hele landet igen i år støttet op om lejren, enten ved at sende og betale for deltagere i lejren eller ved at sponsorere et beløb til lejren. For os som arrangører er det meget opløftende at møde en sådan opbakning. Af hjertet tak til alle, der har bidraget.

Programmet vekslede mellem ture og aktiviteter i lejren, indslag ved dygtige musikere og komikere, foredrag, vandkamp, brætspil, fysiske udfoldelser i idrætshallen og almindelig hygge i teltet til ud på de små timer.

Vi besøgte Skovtårnet ved Haslev, en moderne kvæggård i Osted og havde en hel dag i København. Lejren sluttede med en festaften med gæster fra Lions, god mad og dans til levende musik. Der var rigtig gang i dansegulvet med eller uden kørestol, og nogle fik afprøvet sangstemmen som solist ved mikrofonen.

Lejren blev endnu engang en stor succes. Vi kan i Lions være stolte af sammen at skabe rammen for en sommerlejr, der giver livskvalitet og skaber glæde for en gruppe unge med særlige udfordringer i livet.
Af Villy Vibholt, Lions Lejre og udvalgsformand for sommerlejren