Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyhed

06/02-2023

Lions 200.000 kr. til Tyrkiet og Syrien


Lions Katastrofehjælp giver 200.000 kroner til UNICEFs indsats for jordskælvsofrene.

Lions Katastrofehjælp støtter nu UNICEFs indsats i forbindelse med jordskælvet, der har ramt Tyrkiet og Syrien, med 200.000 kroner. Dermed er Lions Katastrofehjælp blandt de første til at donere til UNICEF.

Ved naturkatastrofer som denne er det afgørende at handle hurtigt, og der er akut behov for livreddende hjælp som medicin, telte, rent vand, mad, psykisk førstehjælp og hjælp til børn, der er blevet adskilt fra deres familier.

UNICEF er til stede i de jordskælvsramte områder i sydlige Tyrkiet og Syrien. I Tyrkiet er indsatsen i øjeblikket fokuseret på eftersøgning og redning, og UNICEF koordinerer med regeringen og katastrofeberedskabet om, hvilke nye behov der opstår i forhold til den bredere humanitære indsats. Støtten vil omfatte hygiejnesæt, tæpper og vintertøj.

Tusindvis af hjem er blevet ødelagt, og familier med små børn står nu uden tag over hovedet på et tidspunkt af året, hvor temperaturerne regelmæssigt falder til under frysepunktet.

Det første jordskælv ramte, mens børn stadig lå og sov. Den omstændighed har gjort situationen endnu farligere og vanskeliggjort redningsarbejdet.

Følg Lions