01/12-2023

Vidste du, at Lions hjælper rigtig mange børn

Masanga hospitalet i Sierra Leone redder liv

Tænk tanken: Dit barn ligger med lungebetændelse. Der er ingen læge og medicin at få, eller dit barn kan ikke komme på hospitalet, for der er ingen i dit område….

Sådan er dagligdagen i mange 3. verdens lande. Derfor satser Lions som en af verdens største internationale hjælpeorganisationer på at gøre en stor forskel for disse børn fx give adgang til skolegang, foretage vaccinationer, behandle øjensygdomme, renovere hospitaler, yde skolehjælp i flygtningelejre mv.  De danske lionsklubber hjælper i høj grad. Lad os tage et et eksempel:

Lions har gennem flere større donationer været med til at genopbygge Masanga hospitalet, indkøbe udstyr bl.a. til øjenklinikken, efteruddanne sygeplejersker samt doneret midler til at bekæmpe ebola-epidemien. Det nye efteruddannelsessprogram for sygeplejersker skal sikre landets sundhedssystem kvalificeret øjensygeplejersker.

På hospitalets fødeafdeling tages hvert år imod 400 spædbørn, der sikres en god start på livet i et land med en af verdens højeste både mødre- og børnedødelighed. Derudover har Masanga op imod 800 indlagte børn om året, hvor de behandles for sygdomme som malaria, vedvarende diarré eller lungebetændelse. På Masanga Hospital får alle gravide, ammende og børn under fem år gratis behandling.

Læs mere om Masanga på www.masanga.dk