Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyhed

04/09-2014

Den hvide blindestok bliver intelligent


Lions støtter nyudviklet blindstok, der giver blinde større mobilitet.

Traditionen tro gør Lions Clubberne i Danmark en stor indsats for de blinde. Historisk var Lions stærkt involveret i udviklingen af den hvide stok samt uddannelse af førerhunde.
 

Alexandra og Morten Olesen

Traditionen tro gør Lions Clubberne i Danmark en stor indsats for de blinde. Historisk var Lions stærkt involveret i udviklingen af den snart 100 årige hvide stok samt uddannelse af førerhunde.

De to blinde fra Århus, Ole Brun Jensen og Karen Koch Rasmussen, fik d. 3. sept. 2014 hver overrakt en I-Cane, en nyudviklet intelligent blindestok baseret på nyeste navigations- og app-teknologi.  Efter et par timers kort træning kunne de to gå på gågaden i Århus og demonstrere, hvordan den nye blindestok virker.

De to blinde testpersoner var stærkt interesserede i I-Cane og dens mange nye funktioner. Som Ole Brun Jensen udtalte til TVAvisen: - Det er en blindestok med perspektiver i!

I modsætning til den traditionelle hvide stok, kan I-Cane også advare om forhindringer i bryst- og hovedhøjde f.eks. et skilt, stativ eller en bils læsserampe. På den måde får den blinde meget større frihed til mobilitet. Desuden kan den blinde gemme sine ruter f.eks. ned til supermarkedet eller bussen. Endelig kan den blinde bruge sin hørelse 100 pct., hvilket er altafgørende for blinde i trafikken i dag.

>> Se en kort demo af I-Cane her      >> Se præsentationen på Nyhederne på TV1 d. 3. sept. 2014
 

Brneuniverset

Det var første gang I-Cane blev præsenteret for dansk publikum. Med Thorkild Simonsens overrækkelse donerede Århus Kræmmermarked i går 100.000 kr. af årets overskud til at få yderligere 4-5 I-Cane blindestokke til Danmark.


I Lions har Peter Voss Hansen været bindeleddet til den hollandske non-profit organisation I-Cane, som udvikler hjælpemidler til handicappede. Peter Voss Hansen glæder sig:

- Efter 10 års udviklingsarbejde i Holland har stokken nu nået et punkt, hvor man med fordel kan udnytte de nye muligheder i GPS og I-Phone teknologierne. Det arbejde har vi i Lions Danmark fulgt tæt hele vejen, og vi glæder os over, at vi med donationen fra Århus Kræmmermarked har fået den introduceret i Danmark i tæt samarbejde med Dansk Blindesamfund.

- I alt beskedenhed er vi også  lidt stolte over,  at Lions endnu en gang kan være med til at skabe et kvantespring i hjælpemidler til  blinde og stærkt synshandicappede - også i Danmark
, slutter Peter Voss Hansen.
 

 

 

Følg Lions