Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyheder

Lions Handicaplejr i Osted

Lions traditionsrige sommerlejr for unge med fysisk handicap blev igen i år afholdt på Osted Fri- og Efterskole, i perioden 23.-31. juli. Lejren arrangeres af Lions klubber i Roskilde Zonen, Lions Lejre og Lions Absalon Roskilde.

I lejren deltog ca. 30 unge, handicappede, hjælpere og et dagligt ledelsesteam af tre erfarne unge, som står for forplejning og afvikling af lejren. Læs mere >

Ny lionsklub chartret

Lions Haderslev Vest er nu officielt stiftet. Lørdag d. 27. juni  holdt den nye klub en lille reception på byens nye flotte rådhus i byrådssalen, hvor chartringen blev fejret med mange taler og festligt samvær. Læs mere >

Lions Pris 2021 uddelt

Lions pris på 350.000 kr. går til forskning i hjerneskader

På Aalborg Universitetshospital, Neurokirurgisk afdeling, kan man nu gå i gang med tre studier til forbedring af prognoser for patienter med svær hjerneskade.
Lions Danmark har lørdags tildelt professor, specialeansvarlig overlæge, ph.d., dr.med., Carsten Reidies Bjarkam årets Lions Pris på 350.000 kr. Overrækkelsen af prisen fandt sted på Lions årsmøde i Vejle af guvernørrådsformand Karl Jakobsen og formand for Lions Pris udvalget Peter Møller.Læs mere >

Fredsplakat konkurrence 2021

Vi er alle forbundne

Årets tema er udspringet af den megen online-undervisning samt pandemien, som ramte os alle i hele verden.

Hvem kan deltage:
Danske skoleelever i alderen 11-13 år.

Konkurrence regler

Din klasse kan rekvirere et klassesæt med konkurrence reglerne

Præmier er der også
• Der er en lokal klubvinder for hvert sæt konkurrencemateriale, der købes.

• Kr. 500 til kunstneren for distriktsvinderen.

• Kr. 1.000 til klassen for den danske vinder.

• Vinderen af den internationale konkurrence modtager 5.000 US$ kontant, som overrækkes på Lions- dagen i FN’s kontor i New York eller Wien.

• Til de 23 2. pladsvindere er der 500 US$ kontant.

Kontakt

Tak kontakt til din lokale lionsklub og hør om mulighederne, da  det ikke er alle lionsklubber, som afholder konkurrencen.
 Læs mere >

Lions giver 1 mio. til Covid-19 vacciner til Afrika

Lions Katastrofehjælp i Danmark og Lions på Færøerne har doneret 1.050.000 dkr. til køb af covid-19 vaccination og behandling til Ghana og Sydafrika.Læs mere >

Lions klubber støtter børne- og ungehospice STRANDBAKKEHUSET, Rønde med 416.000 kr. efter en landsindsamling. Det er Lions Theodora i Silkeborg, der har stået for den praktiske indsamling.

Pengene skal gå til indretning af 'Hjerterummet', der ligger centralt i bygningen. I det nye Hjerterum kan familier mødes til noget fælles eller trække sig tilbage til noget mere privat.

Formålet med at etablere et børne- og ungehospice i Vestdanmark er at udligne den geografiske ulighed, der lige nu er, med blot fire pladser i Østdanmark, der medfører urimelig lang transport og afstand til hjemmet for familier uden for Sjælland.

Finansieringen af bygningerne er skets via egenkapital, donationer, fonde, staten og lån, men ligesom ved Lukashuset mangler STRANDBAKKEHUSET finansiering af
inventar, møbler, behandlingsudstyr, legetøj etc.

Lions Theodora ved præsident Karen Memo og Joan Thyde, der har taget initiativ til indsamlingen overrakte hospiceleder Dorit Simonsen checken d. 27. november.

Iøvrigt kan de første familier tage bygningen i brug allerede 7. december, selvom huset ikke er helt færdigt indrettet.

Husk Lions vareindsamling 8. dec.

Læg en ekstra varer i indkøbsvognen - se også TV2
Næste lørdag samler Lions klubber rundt om Danmark  varer ind til lokal institution/julehjælpskurver /hjemløse/væresteder

Lions Hinnerup tyvstartede - se indslag på Madindsamling Hinnerup        

I Lions ønsker vi, at alle får en god jul.  Når du køber ind på lørdag, lægger du en ekstra vare i din kurv. Ved udgangen af butikken står Lions med en stor indkøbsvogn, hvori du så lægger den ekstra vare.  Når vareindsamlingen slutter, bringer Lions varerne hen til modtageren.

Rekord på SLIK kampagnen
SLIK bliver til 558.000 portioner livreddende behandling for sultende børn i Sydsudan, Somalia, DR Congo, Nigeria og Yemen, når danskerne i stor stil bakker op om UNICEFs fredagsslik-kampagne, som Lions Katastrofehjælp for første gang deltog i fredag den 1. juni. Katastrofehjælpen fordoblede ved fredagens store SMS kampagne indbetalingerne op til et samlet beløb på 250.000 kr. Det indsamlede beløb i fredags blev på 1,3 mio. kr., mens UNICEFs samlede beløb for hele kampagnen blev på 4,5 mio. kr. Det er det største beløb, der er samlet ved SLIK kampagnen.

Lions Katastrofehjælp har indgået et treårigt samarbejde med UNICEF om at deltage i fredags-slik kampagnen, for at sætte fokus på "de stille katastrofer". Denne gang går pengene til livreddende behandling til børn i fem hårdt ramte afrikanske lande.

Få yderligere oplysninger hos Frank Stjerne, næstformand i Lions Katastrofehjælp på mobil 4010 2830Lions yder hurtig hjælp:
250.000 kr. til børnene i Caribien

08.09.2017
Lions Katastrofehjælp yder hjælpen via UNICEF, der allerede er på stedet. Det er utroligt vigtigt, da tusindvis af børn i Caribien lige nu står med et akut behov for vand, mad og beskyttelse efter orkanen Irmas voldsomme hærgen. Lions Katastrofehjælp har derfor straks doneret 250.000 kroner til UNICEFs indsats i regionen.

Veje, huse, broer, hospitaler og skoler er jævnet med jorden på flere caribiske øer. I ø-samfundet Barbuda er 90 procent af bygningerne ødelagte. Også på Anguilla er flere huse ødelagte og de fleste skoler nu ubrugelige.

UNICEF er i fuld gang med at uddele nødhjælp, men behovet vokser, efterhånden som der kommer et bedre overblik over skadernes omfang. UNICEFs indsats afhænger 100 procent af støtte udefra, og nu har Lions Katastrofehjælp valgt at støtte med 250.000 kroner.

”Det har vi, fordi..

der er et akut behov for nødhjælp til øsamfund, hvor hele infrastrukturen er ødelagt. Vi ved, at der skal hurtig hjælp frem for at sikre, at befolkning ikke rammes dobbelt af både ødelæggelser og epidemier”, siger næstformand i Lions Katastrofehjælp, Frank Stjerne. -"Og ved at yde hjælpen via UNICEF får vi en hurtig indsats, der er alt afgørende for, at børnene overlever og får de bedste betingelser for at komme videre".

Lige nu bliver der uddelt vandrensningstabletter for at sikre rent vand i de første kritiske døgn. Samtidig uddeler UNICEF tæpper, telte og hygiejneartikler til familier, der har mistet deres hjem, og sørger for, at der er skolematerialer, så børnene kan fortsætte et minimum af skolegang. Skoleåret er lige startet, og erfaringen viser, at hvis børnene først kommer bagud, fordi de ikke længere har adgang til undervisning, er det meget svært at få dem tilbage i skole igen.

UNICEF har samtidig medarbejdere i alle berørte lande, der er særligt uddannede i at give psykosocial hjælp, som sikrer, at de mest udsatte børn får bearbejdet de voldsomme oplevelser.

Lions Katastrofehjælp har længe været en af UNICEFs gode samarbejdspartnere og har før støttet UNICEFs indsamling til blandt andre ofrene for jordskælvet i Nepal.
 

Følg Lions