Hjem - Lions Danmark

Menu

Nyheder

Kendskab giver venskab og ...

Joan Tyde, Lions Theodora, Silkeborg fulgte Holdning&Handling i Silkeborg og udtaler: ’Det var en meget stor oplevelse, som kun bekræfter mig i, at dette kursus er et super redskab at give de studerende, når de skal ud på skolerne og formidle der viden.’Læs mere >

Blot 25 kroner giver 6 vaccinationer

Netop nu kan du hjælpe med at få vaccineret 6 børn, hver gang du køber en dåse lionsbolsjer. Flere klubber står i disse dage foran dit supermarked og sælger bolsjer.
Vidste du, at der hver dag dør 245 børn af mæslinger i 3. verdens lande. 30 pct af de ramte børn får komplikationer fx. blindhed, høretab og hjerneskade. 

Lad os sammen standse denne smitsomme sygdom. Læs mere >

Mia tegner vejen til fred og vinder

Tirsdag den 10. december 2019 overraskede Peter Møller fra Lions Farsø sammen med distriktsguvernør Inge Guldhammer Mia Rokkedal fra 6. B på Farsø skole for at fortælle, at hun havde vundet Lions Fredsplakatkonkurrence 2019Læs mere >

Lions kampagne - en varm succes

En populær aktivitet, som både givere og modtagere får noget ud af! Derfor har mange Lions klubber samlet ind her op til jul. Her et eksempel fra Fyn: 

Lions Vissenbjerg-Aarup har for 3. år i træk arrangeret indsamling af mad til trængte familier, og vi er helt ”høje” oven på sådan en oplevelse! Vi oplever så mange positive tilkendegivelser omkring indsamlingen og vil derfor gerne give vores erfaringer og oplevelser videre til andre lionsklubber.Læs mere >

Ebola DR Congo 2019

Donationen er øremærket til Læger uden Grænsers akutte indsats i Beni, DR Congo og vil blandt andet gå til isolations-afdelinger i lokale sundhedscentre til patienter med ebola-symptomer og til vaccination mod ebola-virus. Læs mere >

Husk Lions vareindsamling 8. dec.

Læg en ekstra varer i indkøbsvognen - se også TV2
Næste lørdag samler Lions klubber rundt om Danmark  varer ind til lokal institution/julehjælpskurver /hjemløse/væresteder

Lions Hinnerup tyvstartede - se indslag på Madindsamling Hinnerup        

I Lions ønsker vi, at alle får en god jul.  Når du køber ind på lørdag, lægger du en ekstra vare i din kurv. Ved udgangen af butikken står Lions med en stor indkøbsvogn, hvori du så lægger den ekstra vare.  Når vareindsamlingen slutter, bringer Lions varerne hen til modtageren.

Rekord på SLIK kampagnen
SLIK bliver til 558.000 portioner livreddende behandling for sultende børn i Sydsudan, Somalia, DR Congo, Nigeria og Yemen, når danskerne i stor stil bakker op om UNICEFs fredagsslik-kampagne, som Lions Katastrofehjælp for første gang deltog i fredag den 1. juni. Katastrofehjælpen fordoblede ved fredagens store SMS kampagne indbetalingerne op til et samlet beløb på 250.000 kr. Det indsamlede beløb i fredags blev på 1,3 mio. kr., mens UNICEFs samlede beløb for hele kampagnen blev på 4,5 mio. kr. Det er det største beløb, der er samlet ved SLIK kampagnen.

Lions Katastrofehjælp har indgået et treårigt samarbejde med UNICEF om at deltage i fredags-slik kampagnen, for at sætte fokus på "de stille katastrofer". Denne gang går pengene til livreddende behandling til børn i fem hårdt ramte afrikanske lande.

Få yderligere oplysninger hos Frank Stjerne, næstformand i Lions Katastrofehjælp på mobil 4010 2830Lions yder hurtig hjælp:
250.000 kr. til børnene i Caribien

08.09.2017
Lions Katastrofehjælp yder hjælpen via UNICEF, der allerede er på stedet. Det er utroligt vigtigt, da tusindvis af børn i Caribien lige nu står med et akut behov for vand, mad og beskyttelse efter orkanen Irmas voldsomme hærgen. Lions Katastrofehjælp har derfor straks doneret 250.000 kroner til UNICEFs indsats i regionen.

Veje, huse, broer, hospitaler og skoler er jævnet med jorden på flere caribiske øer. I ø-samfundet Barbuda er 90 procent af bygningerne ødelagte. Også på Anguilla er flere huse ødelagte og de fleste skoler nu ubrugelige.

UNICEF er i fuld gang med at uddele nødhjælp, men behovet vokser, efterhånden som der kommer et bedre overblik over skadernes omfang. UNICEFs indsats afhænger 100 procent af støtte udefra, og nu har Lions Katastrofehjælp valgt at støtte med 250.000 kroner.

”Det har vi, fordi..

der er et akut behov for nødhjælp til øsamfund, hvor hele infrastrukturen er ødelagt. Vi ved, at der skal hurtig hjælp frem for at sikre, at befolkning ikke rammes dobbelt af både ødelæggelser og epidemier”, siger næstformand i Lions Katastrofehjælp, Frank Stjerne. -"Og ved at yde hjælpen via UNICEF får vi en hurtig indsats, der er alt afgørende for, at børnene overlever og får de bedste betingelser for at komme videre".

Lige nu bliver der uddelt vandrensningstabletter for at sikre rent vand i de første kritiske døgn. Samtidig uddeler UNICEF tæpper, telte og hygiejneartikler til familier, der har mistet deres hjem, og sørger for, at der er skolematerialer, så børnene kan fortsætte et minimum af skolegang. Skoleåret er lige startet, og erfaringen viser, at hvis børnene først kommer bagud, fordi de ikke længere har adgang til undervisning, er det meget svært at få dem tilbage i skole igen.

UNICEF har samtidig medarbejdere i alle berørte lande, der er særligt uddannede i at give psykosocial hjælp, som sikrer, at de mest udsatte børn får bearbejdet de voldsomme oplevelser.

Lions Katastrofehjælp har længe været en af UNICEFs gode samarbejdspartnere og har før støttet UNICEFs indsamling til blandt andre ofrene for jordskælvet i Nepal.
 

Følg Lions