Hjem - Lions Danmark

Menu

Sommerlejr med unikke oplevelser

Brev fra Rasmus, deltager i Lions Sommerlejr 2022

Det hele begyndte med, at jeg kørte fra København til Landbrugsskolen i Roskilde. Pudsigt nok var jeg i foråret tilfældigvis begyndt at arbejde sammen med en af lejrlederne, Anders Morgenstierne. Det var ham, der anbefalede mig at tage af sted på en uges sommerferie med Lions. Da jeg mødte de andre, var de alle nye for mig, men fælles for os alle var, at vi var handicappede samt vores alder imellem 18 og 35.

Over en god omgang morgenmad og en kop kaffe, fik jeg hilst på selskabet, jeg skulle tilbringe den næste uge med. Og to timer senere tog vi på fælles strandtur på Vigen Strand.
Det var på en meget varm sommerdag (næsten for varm til stranden). Omkring 27 grader. Så der var rig mulighed for både at soppe, tage sol og bade på livet løs. Og ikke mindst, den gyldne mulighed, der alle 8 dage til hver en tid var aktuel: sidde og snakke hyggeligt med nye bekendtskaber.

Samme dag om aftenen spiste vi god mad, så Tour de France og hørte foredrag om Lions Clubs arbejde rundt omkring i verden, og deres store som små initiativer. Det var et spændende og givende foredrag.
Dagen efter stod på sightseeing tur til København og tilmed Fredagsrock inde i Tivoli med selveste mister Tom Jones himself.
Vi kørte alle spændte af sted i en stor Egon's bus. Fuld af glæde og gode vittigheder. Bussen satte os af foran indgangen til Tivoli, og vi satte kursen imod strøget, hvor mange af os standsede ved Bastard cafe, som er en brætsspilcafe inde i “Huset i Magstræde”.
Senere på aftenen gik vi hen til en rigtig god restaurant, omkring Tivoli og fik noget super lækkert aftensmad.

                    Rasmus og Jens Christian nyder lejrlivet

Så gik turen ellers imod Tivoli og Fredagsrock, hvor den store og lidt halvgamle Tom Jones skulle spille op til fest fra klokken 22.00. Mange af det fremmødte publikum var glade, dansede og havde en fest. Det havde vi fra Lions også. Det var god musik, som de fleste nød at synge med på.

Om søndagen gik turen til Hedeland (ved Høje Taastrup). Der skulle vi opleve “ Spejdernes lejr”, en spejderlejr, hvor mere end 40 000 spejdere i forskelige spejderbevægelser var samlet, fra Danmark, men også fra mange lande i Europa og stater i Amerika.
Vi kom til Lejren på en høj solrig dag og skulle vises rundt. Lige da vi var ankommet på grusvejen var der desværre en af Lions deltagerne, der punkterede sin kørestolsdæk, men hurtigt var der en god mand til at tage med ham og få kørestolen lappet.

Vi andre blev vist rundt i lejren af en dedikeret ung spejder, der samtidig var en spændende og dragende fortæller, om alt lige fra bålbevis, knivbevis, hike og kammeratskab samt om hans egen personlige store glæde ved at være spejder.

Når vi ikke var på de store dagsture slappede vi af i lejren på Landbrugsskolen i Roskilde. Altid hyggelig stemning, konstruktive og kammeratlige samtaler, god mad tre gange om dagen, sjove spil og aktiviteter. Lejrlederne gjorde det rigtigt fint, så vi deltagere kunne komme hinanden ved.

Den sidste aften var den store festaften. Folk fra Lions Club, der havde bidraget til lejren, organiseret og stået for det administrative arbejde, var også inviteret. Alle deltagere havde taget deres fineste tøj på. Og var klar til “Den store gallamiddag”. Vi spiste allesammen med stor fornøjelse utrolig lækker tre retters menu. Der manglede ikke noget. Jeg tror de fleste vil kunne sige, de var prop mætte.

Efterfølgende gik vi hen i et lokale og festede og dansede så meget, som vi hver især kunne. Mange sang sågar også Karooke. Det var super sjovt.
Til sidst kom afrejsedagen. De fleste var trætte og lidt vemodige over at skulle sige farvel til en rigtig god uge med gode oplevelser sammen. Men forhåbentligt et gensyn igen næste år. Hvor vi i

sommerferien igen mødes gamle og nye hoveder til endnu en fantastisk uge med kammeratskab og 8 dage med gode unikke oplevelser.

Rasmus Nielsen
Lions sommerlejrdeltager 2022

Følg Lions