Vidste du, at Lions hj?lper rigtig mange b?rn

Masanga hospitalet i Sierra Leone redder liv

Ingen medicin, læge, hospital eller vaccination. Sådan er dagligdagen for mange børn i 3. verdens lande. Derfor satser Lions som en af verdens største internationale hjælpeorganisationer på at gøre en stor forskel for disse børn fx give adgang til skolegang, foretage vaccinationer, behandle øjensygdomme, renovere hospitaler, yde skolehjælp i flygtningelejre mv.  De danske lionsklubber hjælper fx Masanga hospitalet i Sierra Leone med støtte til at  genopbygge og drive hospitalet, faktisk siden 2006.

Lions har gennem flere større donationer været med til at genopbygge Masanga hospitalet, indkøbe udstyr bl.a. til øjenklinikken, efteruddanne sygeplejersker samt doneret midler til at bekæmpe ebola-epidemien. Det nye efteruddannelsessprogram for sygeplejersker skal sikre landets sundhedssystem kvalificeret øjensygeplejersker.

På hospitalets fødeafdeling tages hvert år imod 400 spædbørn, der sikres en god start på livet i et land med en af verdens højeste både mødre- og børnedødelighed. Derudover har Masanga op imod 800 indlagte børn om året, hvor de behandles for sygdomme som malaria, vedvarende diarré eller lungebetændelse. På Masanga Hospital får alle gravide, ammende og børn under fem år gratis behandling.

Læs mere om Masanga hospitalet her: www.masanga.dk