Orkester Norden

Orkester Norden 2021 i Finland

Orkester Norden 2016

Orkester Nordens sæson 2020 måtte aflyses, men nu forbereder man 2021.

Orkester Norden er et sommersymfoniorkester bestående af 70-100 musikstuderende fra konservatorierne i de nordiske og baltiske lande (Danmark, Island, Finland, Norge, Sverige, Estland, Letland, og Lithauen). Orkestret blev grundlagt i 1993 med Esa-Pekka Salonen som kunstnerisk leder og blev administreret af Koncerter Sverige i de første 15 år. I 2008 flyttede Orkester Norden sin base til Kristiansand i Norge under den kunstneriske ledelse af Rolf Gupta.
I perioden 2014-2018 havde orkesteret Musikkens Hus i Aalborg som tilholdssted. I 2019 rykkede orkesteret så til Lathis i Finland, hvor det er nu.

Ansøgere er i alderen 15-25 år
Orkestret arrangerer auditions hvert år i januar og er aktive i 3 uger hver sommer. Ansøgerne kommer fra hele regionen, og mange af dem vender tilbage til flere kurser indtil de 25 år, så friske ansigter kan deltage. Orkester Norden har turneret flittigt i de nordiske lande samt i Europa og Kina, og har været ledet af en række af de mest fremtrædende nordiske ledere.
For at ansøge skal man være musikstuderende ved et Musikkonservatorium, universitet i Skandinavien eller i de baltiske lande, eller være statsborger i et af disse lande og studerer i et andet land

Lions Danmark støtter orkestret med bidrag fra danske Lions klubber. Vi deltager normalt med 10 unge fra hele landet om året.

>> Se mere om Orkester Norden

>> Se uddrag af orkestrets videodagbog